Fantazie nezná mezí

Knihy jsou vášeň. Knihy jsou láska. Když otevíráte novou knihu, otevíráte nový svět, do kterého máte vstup povolen a je jen na vás, jak moc se necháte příběhem pohltit. Je veliká škoda, že v současné době dochází k ústupu čtení knih, protože se takto lidé připravují o možnost zapojit fantazii na plné obrátky. Existuje tolik žánrů od poezie přes humornou beletrii až například k encyklopediím zvířat. Vybrat si může naprosto každý a čtení knih se tak může stát skvělým koníčkem, který lze provozovat téměř všude.

žena s knihou na pláži
Vybírejte, co vás zaujme

Dnešní doba knihám nepřeje. Je přece tak jednoduché si všechny informace vyhledat na internetu, nebo si je poslechnout v televizi. Místo čtení se můžete dívat na filmy a stanete se divákem nějakého děje, příběhu. Možná máte tak trochu pravdu a tak vám to vyhovuje. Domnívám se ale, že se vám nikdy úplně nepodaří být součástí vyprávění. Prostřednictvím knih se můžete přenést v čase do dávné minulosti, nebo naopak do daleké budoucnosti. Můžete bojovat za světový mír, nebo plout na jachtě napříč oceány. Vy prostě můžete být, kým chcete a kde chcete. Stačí vybírat v nesmírném množství knih tu, která vás zaujme.

čtečka, nebo kniha?
Kniha nebo elektronická čtečka?

Milovníci klasických knih nedají dopustit na tradiční papírovou formu knih. Musím přiznat, že i já upřednostňuji možnost si knihu osahat a prolistovat. Říká se, že knihy mají svou specifickou vůni a je to pravda. Technika jde však stále dopředu a proto i čtenáři mají svou hračku, kterou je elektronická čtečka knih. Ta má několik výhod oproti klasickým knihám. Především je fajn, že si do čtečky můžete stáhnout více knih najednou a můžete číst, až se z vás bude kouřit. S tím souvisí i fakt, že ačkoliv máte při sobě třeba pět knih, neváží skoro nic. Čtečky mají i jednu skvělou vychytávku, kterou je podsvícení. Můžete číst i v noci na nádraží, nebo ve stanu a pořád krásně vidíte na text.
moderní čtení knih
Čtenářské kroužky
Jestliže máte pocit, že ve vašem okolí není nikdo fanouškem psaného slova, vězte, že existuje řada čtenářských kroužků a klubů, kde se potkávají ti samí vášniví čtenáři, jako jste vy. Čtou knihy a následně o nich diskutují, sdělují své dojmy a názory.