Není kam je dát

NejnepříjemnÄ›jší vÄ›c, která se může stát pÅ™i úmrtí v rodinÄ› či mezi přáteli, je ta, kdy zjistíte, že na pohÅ™eb nemáte. To opravdu dokáže zasáhnout človÄ›ka až do nitra, protože zkrátka chcete důstojný odchod, ale vaÅ¡e peněženka nesouhlasí. A jeÅ¡tÄ› horší je zjiÅ¡tÄ›ní, že pohÅ™eb je proti shánÄ›ní vhodného místa jeÅ¡tÄ› levný.
 velká hrobka

Nedostatek místa

S tím se potýkají hlavnÄ› velké mÄ›sta, která mají zkrátka příliÅ¡ mnoho obyvatel na staré hÅ™bitovy a pro nové už jednoduÅ¡e není místo. HÅ™bitovy doslova praskají a není žádného rozumného Å™eÅ¡ení, jak by se zvÄ›tÅ¡ily. Zkrátka už není kam stavÄ›t. A nedostatek způsobuje tu nejlogičtÄ›jší vÄ›c, která může být, a to je právÄ› zvýšení ceny za takové místo. A nemusí to být jenom nÄ›jaká gigantická hrobka pro celý rod, potíž je sehnat i menší místo na jeden malý hrob pro jedno tÄ›lo. NÄ›kteří si na tomto doslova založili i byznys. I u nás tu pomalu začíná tento trend, kdy se z pozůstalých tahají tisíce na honosné pohÅ™by a krásná místa. Protože každý chce, aby jejich nejdražší mÄ›li důstojné a klidné místo.
 

sex-336-5.gif

Řešení se těžko hledá

Ať už je to nevole těch, kteří na tom vydělávají nemalé peníze nebo nevole měst, které raději řeší jiné problémy, je to velký problém, který bude neustále narůstat. Protože lidí bude neustále přibývat a místa už jenom ubývat. Stavět se dá proto jedině do výšky anebo do hloubky, to vám však nikdo dělat nebude, už jen kvůli možnému riziku zneuctění památek těch, kteří tam už odpočívají.
 náhrobní kameny

A co je vlastně nejžhavějším předmětem nabídky?

Jsou to hlavně rodinné hrobky, jejichž cena se vyšplhala už na závratných několik desítek tisíc. A proto si takový posmrtný luxus mohou dovolit opravdu jen zámožné rodiny. Otázka však vyvstává, jestli je skutečně nutné zabírat už tak málo místa pro honosné hrobky? Proč je vlastně nutné stavět několikametrové stavby? To už nikdo neodpoví.

Není kam je dát
Ohodnoťte příspěvek