Domácí jablečné bonbóny

Malé děti mají velmi šikovné ručičky a rády vyrábí různé výrobky. Pokud děti máte, víte, že stále je třeba vymýšlet různé aktivity, právě od vyrábění zajímavých obrazů po závody venku v přírodě. Co spojuje téměř všechny děti a dospělé? Mlsání! My, co nejen rádi mlsáme, ale také k tomu rádi tvoříme, si tedy můžeme vyrobit domácí bonbóny. Tím zabavíme děti, něco se naučíme a společně strávíme čas výrobou něčeho, co nám ještě přinese požitek.

bonbon

Děti umí opravdu ocenit, když se jim věnujeme a něco je naučíme a toto je opravdu skvělou příležitostí, jak zase napomoci zdravému vývoji dítěte a něco ho přiučit zajímavou a zábavnou formou.

Tak s chutí do toho!
Na přípravu těchto v celku zdravých jablečných bonbónů bude potřeba:
•    600 g jablek
•    250 g vlašských ořechů
•    2 citróny
•    500 g cukru
•    voda

jablka

Z jablek nejprve oškrábeme slupku, oškrábaná jablka očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Ohryzky vyhazujeme, s těmi dále nepracujeme. Ještě lépe je, pokud jablka přímo nastrouháte na struhadle a nebo rozsekáte v kuchyňském robotu. To samé s ořechy. Nasekejte je či namelte na drobné kousíčky. Citróny nejprve velmi důkladně omyjeme, zbavíme kůry a následně je také nastrouháme či nasekáme najemno. Poté přecedíme, abychom z nich dostali šťávu. Kůru z citrónů také nasekáme na úplně jemné kousíčky, abychom mohli dále použít.
Do vody dáme vařit asi 450 g cukru, dokud se nerozpustí. Jakmile se rozpustí, přidáme do vody získanou šťávu z citrónů a i najemno nasekanou citrónovou kůru. Také přidáme jablka. To vše vaříme do zahuštění na hustou kaši. Do té vsypeme ořechy a vaříme tak dlouho, dokud nevidíme, že se hmota odlepuje sama ode dna hrnce.

sporák

V momentě, kdy odlepování vidíme, vyklopíme hmotu na vál a necháme chladnout. Po vychladnutí válíme ze hmoty válečky a balíme je v cukru a následně třeba i v celofánu, jako kupované bonbony.
Pokud chcete trošku zdravější variantu těchto bonbónů, určitě si pořiďte na výrobu třtinový cukr, Bio jablka a Bio citrony.